Thursday, April 8, 2010

Meistrite Liiga, 6. ja 7. aprill

Veerandfinaalidega on nüüd siis ühel pool. Bayern - Lyon ja Barcelona - Inter mängivad poolfinaalides. Palju õnne.
Teisipäevased mängud osutusid ootamatult pingevaesteks.
CSKA - Inter vahelise mängu oleks võinud põhimõtteliselt juba 7. minutil ära lõpetada. Sneijder lõi karistuslöögist värava ja CSKA oleks pidanud edasipääsemiseks kolm paugutama. Itaalia meeskonna vastu, keda Mourinho juhendab. Üsna loll peaks olema, kui selle peale kihla vedada tahaks.
Ei saanud venelased ühtegi ja Inter kindlalt edasi.

Barcelona - Arsenal mäng vähemalt lubas natuke. Arsenal pidi kas võitma või siis vähemalt suureskoorilise viigi saavutama. Ning kui Bendtner nad 18. minutil ette viis siis tundus korraks, et sellest tuleb alles mäng. Pagana Messi rikkus aga kõik ära. Kolm minutit hiljem oli tablool viik ja poolaja lõppedes oli Barcelona juba 3:1 ees. Mängupilt iseenesest oli Arsenali poolt vaadates mõnevõrra parem kui eelmisel nädalal, aga Leo vastu polnud neil midagi panna. Guardiola oli omad järeldused teinud ja Walcott hoiti kenasti vagusi. Teisel poolaja lõpus suskas Messi ühe veel ära ja üldskoor seega Barca kasuks 6:3. Ühtlasi peaks mõneks ajaks vaibuma ka vaidlus teemal, kes on maailma parim jalgpallur. Maradona saab Raymond Domenechi nimelise halvima treeneri rändkarika enda kätte igaveseks hoiule, kui Argentiina MM-il vähemalt poolfinaali ei jõua.Kolmapäevased mängud algasid üsna samas taktis.Bordeaux pidi Lyoni vähemalt kahe väravaga võitma ja nii palju kui ma poole silmaga seda mängu jälgisin, siis ei paistnud seda esimest väravatki kuskilt poolt tulevat. Gourcuffil oli üks võimalus, aga üldiselt ründas hoopis Lyon ohtlikumalt. Poolaja lõpus põrutas Diarra aga esmalt latti ja paar minutit hiljem lõi Chamakh õnnega pooleks ühe ära. Mis tähendas, et teine poolaeg oleks võinud ja pidanud Bordeaux hirmsa surve all mööduma. Ei möödunud, päris lõpu eel suudeti midagi tekitada, aga Lloris tõrjus suurepäraselt Wendeli pealöögi ja Lyon üldskooriga 3:2 edasi. Bordeaxil muidugi kuhjaga põhjust pahane olemiseks, kui esimeses mängus sai Lyon väga pehme penalti, siis teises mängus oli õnnetuseks karmim kohtunik ja jättis Bordeauxi kasuks veidi kõvema pehme penalti andmata, kui Cris Chamakhi karistusalas ümber tõukas. Ja Cissokho sai tõuklemise eest ka ainult kollase.ManU - Bayerni mäng algas juba paraja šokiga. Rooney jooksis platsile. Seesama Rooney, kes umbes kolm nädalat pidi vigastuspausi pidama, mitte mingi suvaline mees, kes lihtsalt Bayerni hirmutamiseks Rooney särgi selga oli tõmmanud. Bayern oli lausa nii kohkunud, et lasi Manchesteril kiirelt endale kaks väravat lüüa ja tundus, et mingit erilist intriigi ka selles mängus ei teki.
Loomulikult tekkis. Esmalt tegi Wayne jalakesele uuesti häda, veidi hiljem lõi Nani juba 3:0 ja ManU toetajad hakkasid juba poolfinaali pileteid broneerima. Eelmise mängu kangelane Olic mõtles aga teisiti ja lõi naeruväärselt väikese nurga alt ühe tagasi. Mis tähendas, et kui Bayern ühe veel suudaks lüüa, oleks nemad edasi.
Kohe teise poolaja alguses otsustas nooruke Rafael sakslaste ülesande veidi kergemaks muuta, poiss hoidis Riberyl käest kinni, sai teise kollase kaardi ja saadeti platsilt minema (täiesti selge kollane, mingit palli mängimist ei toimunud, ainuke eesmärk oli vastaste kiirrünnak ära rikkuda). Väga rahulikult ja targalt palli kiigutanud Bayern (meenutas lausa sellist hokist tuttavat ülekaalu mängimist, kus seatakse end vastaste tsoonis positsioonidele ja lihtsalt söödetakse palli edasi tagasi) kasutaski lõpuks oma võimaluse ära. Muidu küllalt keskpärase mängu teinud Ribery ja Robben kombineerisid 74. minutil suurepärase kolli ning võõrsil löödud väravate reegliga Bayern edasi. Robben reeglina muide selliseid kauneid väravaid lööbki, nii et kaitsjatel mõtlemisainest küllaga, kuidas mehel nii vabalt lööki sättida lasti.

Üldises plaanis võib aga Lyonile õnne soovida. ManU oleks neile poolfinaaliks kindlasti oluliselt kõvem vastane olnud. Meeskond mille kaitseliin laseb Nanil Messina särada, ei ole mingi eriliselt kõva meeskond. Kui Bayern peaks mingi ime läbi (loe: Robben on terve ja teeb mingi vahva triki ära) finaali pääsema siis võib küll öelda, et jalgpallijumal on sakslane. Väärt nad seda ei oleks. Kõik Fiorentina fännid ütleks, et Bayern ei olnud väärt ka veerandfinaali pääsemist.

No comments:

Post a Comment