Sunday, April 11, 2010

Euroopa Liiga, veerandfinaalid

Meistrite Liiga äbarikum vend küll, aga võrdõiguslikuse huvides, teeme ikka natuke juttu.
Standard Liege - Hamburg. Erilist põnevust see vastasseis ei pakkunud, Hamburg võitis kokkuvõttes 5:2. Märkimist väärib Petric'i kaunist käärlöögist põrutatud värav. Eks ta muidugi õnnega pooleks ole löödud, tabas kenasti palli ja juhtus nii, et see lendas täpselt posti kõrvale. Robbeni värav oli minu meelest parem.

Wolfsburg - Fulham. Wolfsburgil oleks kodus ka 1:0 võidust piisanud. Võõrsil löödud värav oli kirjas, Dzekole pall ette sööta ja olekski olemas olnud. Fulham aga jätkas üllatamist. Esimesel minutil mindi kohe juhtima ja suudeti eduseisu lõpuni hoida. Kolmik Dzeko, Misimovic ja Grafite küll üritasid, aga keegi Fulhami omadest jäi ikka pallile ette. Kokkuvõtteks 3:1 Fulhamile.
Liverpool - Benfica. Eelmisel nädalal nägin terve mängu ära, korduskohtumist hakkasin teise poolaja algusest vaatama, aga vahetasin kanalit pärast seda, kui 'Pool 3:0 ette läks. Live text commantaryl hoidsin silma peal ja hetkeks tekkis veel põnevus kui Cardozo ühe tagasi lõi, aga siis lõi Torres oma teise värava ja Liverpool koondseisuga 5:3 poolfinaali.
Täpset statistikat ei oska öelda, aga kommentaaridest kõlas läbi, et Cardozo on tänavuse hooaja EL üks edukamaid väravalööjaid üldse. Nii palju kui mina tema tegemisi nägin, siis talle lihtsalt luuakse nii palju võimalusi, et lõpuks mõni ikka sisse läheb, no ja karistuslööke oskab ka kõvasti lüüa. Põhiliseks võimaluste loojaks Angel Di Maria. Päris hea mees paistab olevat. Oskab ise triblada ja ise peale lüüa ka, mitte päris Messi tasemel, aga ikkagi muljetavaldavalt hästi, aga söödab ja tsenderdab nagu noor jumal.
Millest tulenevalt teine peatükk loengutesarjast, miks Inglismaa MM-i ei võida. Glen Johnson oli mehega ikka püstihädas. Aga selliseid terava vasakääri on veel mitmel teiselgi meeskonnal välja panna. Robben või vabalt vasakul mängida, Eljaro Elia peaks vasakäär olema. Prantslastel on Ribery, hispaanlastel Silva, brasiillaste Bastos jättis Bordeaux vastu mängides hea mulje. Ja kui ei keegi muu, siis Villa peale võib küll kindel olla, et see Silva hea eeltöö ära vormistada suudab.

Valencia - Atletico. Selle mängu peale ma kanali vahetasingi. Ja hästi tegin. Väravaid küll ei löödud, aga pinget pakuti kõvasti. Mõlemad meeskonnad suutsid korra väravaraami tabada, paar lööki läksid napilt mööda, mõlemad väravavahid said mitmel korral suurepäraste tõrjetega hakkama ja kohtunik suutis Valenciale raudkindla penalti andmata jätta. Zigici särk kisti seljas katki, aga kohtunik ja abikohtunikud selles midagi määrustevastast ei näinud.
Kommentaatorite väitel oli kohtunik üldse terve mängu eriliselt kehva olnud, esimesel poolajal ei näinud ilmset viga Atletico mängija vastu ja mingil hetkel halastas Reyesi peale ja ei andnud mehele jõhkra vea eest teist kollast kaarti.
Kommentaarid olid muideks vene keeles. Päris huvitav oli neid kuulata, Villa lati tabamusu peale lausuti kooris, oi mama, särgi puruks kiskumise peale sõimati viis minutit lisakohtunike, et mis kasu neist üldse on, kui sellist situatsiooni ei näe. Päris ropendama küll ei hakatud, aga meeldiv oli kuulata, kuidas iga olukorra suhtes võeti selge positsioon, mitte ei hakatud keerutama, et äkki oli ja äkki ei olnud.
Väravate mittelöömine tähendas aga siis seda, et edasi läks sellest paarist Atletico ja nagu kommentaatorid ütlesid, siis Valencia oli selles ise süüdi, oleks terve mäng nii hästi mängitud kui viimased kümme minutit, siis ühe värava oleks ikka ära kobistanud.

No comments:

Post a Comment