Wednesday, April 14, 2010

Liigaülevaade

Inglased ja hispaanlased venitasid mõlemad nädalavaheuse peaaegu uude nädalavahetusse välja, Premier Leagues peeti kolmapäeval oluline mäng ja La Ligas mängis Real neljapäeval.
Alustame Inglismaalt. Chelsea võitis küll Boltonit vaid 1:0 ja Bolton oleks pidanud vähemalt ühe penalti saama, aga Chelsea lõi eduseisuski olles niipalju võimalusi, et ilmselt nad oleks suutnud tungiva vajaduse korral (loe: Bolton oleks viigistada suutnud) mõne värava veel lüüa.
Chelsea fännidele tegi aga selle rutiinse võidu kõrval aga ilmselt rohkemgi rõõmu ManU viik Blackurniga ja Arsenali kaotus Tottenhamile.
Unitedi mängu kohta ei oska muud öelda, et Rooney ei mänginud ja seis jäi 0:0.

Tottenham suutis aga umbes 10 aasta pikkuse võiduta seeria Arsenali vastu tiitliheitluse seisukohast kõige ebasobivamal ajal lõpetada. Üks kaunis volley, üks kaitsjate soperdus ja Tottenhamil kaks väravat käes. Ainus päikesekiir Arsenali toetajatele van Persie esimene mäng üle mitme kuu. Gomes, kes oli suure osa mängust niisama passinud, pidi viimased 20 minutit kõvasti rabelema. Ühe lasi sisse, aga mänguaeg sai otsa.
Ühtlasi sai otsa ka tiitliheitlus. Ma ei usu küll, et Chelsea sellest seisust veel oma edu ära suudaks puterdada.
Heitlus neljanda koha pärast, viimase mis Meistrite Liigasse viib, sai hädise 0:0 viigiga läbi Liverpooli jaoks. Mis tähendab, et lootus järgmiseks hooajaks endale paar tähtmängijat juurde muretseda, on nüüd veidi väiksem. Euroopa Liiga on ikkagi aste allpool.
Teisalt, kui Man City suudab oma neljandat kohta hoida (loe: Tottenham ei võida Chelseat ja Unitedit), siis saab suvi äärmiselt põnev olema. Neil on raha ja nad osaleksid Meistrite Liigas. Mida üks mängija veel tahta oskaks.
Hispaanias peeti kõige olulisem mäng juba eelmisel laupäeval. Barcelona võitis Bernabeul Reali ja arvestades, et nädala sees peetud mängudes võtsid ka mõlemad võidud (Real eeskätt tänu Almeria ründajate võimetusele väravale pihta saada), siis on tiitliheitlus ka Hispaanias otsas. Barcelona peab küll oma tähelepanu ka Meistrite Liigaga jagama, aga jään oma eelmise nädala arvamuse juurde, et El Clasico võitja võidab ka liiga.

Mäng ise oli jõuline, mitte jõhker, kuigi kollaseid kaarte jagati ohtralt, aga kumbki meeskond ei lasknud teisel eriti pikalt palli kiigutada. Kohe oldi mitmekesi juures ja kui palli kätte ei saanudki, siis väike toks jalgadesse ikka. Oli paar võimalust Realil ka, aga lõpuks veenev 2:0 võit siiski Barcale. Messi lõi jälle ühe kauni värava, aga mängu staar oli Xavi. Mina lugesin neli suurepärast söötu, mis kõik oleks võinud väravaga lõppeda.
Itaalias oskas Inter jälle koperdada, seekord tuli Fiorentinaga viiki lepida ja Milan ei suutnud võimalust jälle ära kasutada tehes kodus viigi Cataniaga. Roma võttis aga viienda võidu järjest ja tõusis ise tabeliliidriks. Viis vooru veel mängida ja tiitlivõitjat ma siin küll ennustama ei hakka. Ühtegi hirmkõva vastast Romal aga enam ei ole, Sampdoriaga mängitakse kodus, aga väike lootus on, et ehk suudetakse Interi tiitlivõitude seeria lõpetada.
Saksamaal läks nii nagu ennustasingi. Müncheni Bayern tegi Leverkuseniga 1:1 viigi aga Schalke ei osanud oma võimalust ära kasutada ja sai ootamatul kombel Hannoveri käest hoopis pähe.
Prantsusmaal paistab said ka sotid selgeks. Marseille Olympique juhib kindlalt ja minu arvates nende lähim ohustaja Bordeaux nädalavahetusel kaotas, nii et eelmise aasta meister peab nüüd hoopiski kõvasti vaeva nägema, et teisekski tulla.

No comments:

Post a Comment